BLOGG

RSS

Ansiktsgympa

3 Oct 2016

Gör ansiktsgympa!

Fitness expert och författare till The Magic av Facial motion Cynthia Rowland visar hur övningar kan hjälpa dig att förbättra ditt utseendet i ansiktet genom att bara träna ansiktsmuskulaturen.

Guldmjölk

24 May 2016

 Guldmjölk

Här är ett recept på en god och nyttig guldmjölk med renande och antiinflammatoriska ingredienser. Gurkmeja används också traditionellt inom ayurvedisk medicin. Gurkmeja har antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper som kommer av den aktiva substansen curcumin den gula färgen.

 

Gurkmejapasta

1/2 dl gurkmeja

1 1/2 – 2 dl vatten

1/3 tsk svartpeppar

1 msk ingefära (blanda i när pastan svalnat något)

Håller i ca 2 veckor i kylskåp.

 

Guldmjölk

1 tsk gurkmejapasta

3 dl valfri mjölk ex. havre-, mandel- eller komjölk

ca 1/2 tsk mald kardemumma

1/2 tsk flytande vaniljextrakt

en nypa cayennepeppar

en nypa svartpeppar

1 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja

1/2 tsk honung

Ev. kanel

 

Gurkmejapastan - Gör så här:

Koka ingredienserna på svag värme under 10 minuter och rör om ofta, fös över pastan i en rengjord glasburk. Pastan håller ca 2 veckor i kylskåp.

 

Guldmjölken - Gör så här:

Låt 1 tsk gurkmejapasta sjuda i en kastrull ihop med mjölk och kryddor på låg värme under omrörning i någon minut tills drycken börjar ryka. Ta lite i taget av kryddorna och smaka av.

Ta av kastrullen från plattan och rör i 1 tsk kokosolja samt 1/2 tsk honung när mjölken har svalnat honungen ska helst inte värmas till över 40 grader för att de välgörande ämnena ska bevaras. Söta mer efter behag. Drick omedelbart och rör om då och då.

Guldmjölk kan med fördel drickas 1-2 gånger om dagen, gärna på kvällen.

Inom ayurvedan används gurkmeja bland annat för att rena levern, stärka matsmältningen samt för att rena levern, stärka matsmältningen samt mjuka upp ömmande leder. Tack vare curcuminets leverrensande funktioner är gurkmeja effektiv vid förebyggandet av sjukdomar

Metabolt syndrom

6 May 2016

Vad är metabolt syndrom den västerländska sjukan?

Cellerna har blivit ressisstanta mot insulin Bukspottkörteln kompenserar genom att producera mer insulin Det ger bildas stresshormoner påverkar hela hormonsystemet negativt

Syndromet kan orsaka bukfetma,sänka insulinkänsligheten och orsakar obalans i blodsockret

Högt blodtryck höga kolesterolvärden Ödem obalanserat hormonsystem ämnesomsättningen rubbas

Orsaker Felaktig kost Stress för mycket stillasittande Brist på näring och antioxidanter rökning, alkohol mm

Symptombehandling Blodtrycksmediciner insulin vattendrivande mediciner kolesterolsänkande mediciner medicin mot ämnesomsättningen antidepressiva läkemedel

Medicinerna är förstås nödvändiga för att må bra men det finns andra vägar att ta också för att kroppen ska komma i balans.

Definition av metabolt syndrom

Detta är ett relativt nytt område och det finns olika definitioner på vad som skall få kallas metabolt syndrom. Detta är den vanligaste definitionen för närvarande (ATP III):

Minst tre av dessa fem faktorer:

Midjemått >102 cm (män) eller >88 cm (kvinnor)

HDL <1,0 (män) eller <1,3 (kvinnor)

Triglycerider >1,7

Fasteblodsocker >=6,1

Blodtryck >130/85 eller blodtrycksmedicinering

Man märker ganska snabbt att det inte är svårt att uppfylla dessa kriterier, har man lite mage och ett inte helt perfekt blodtryck, så krävs bara ytterligare en faktor – lite dåliga blodfetter eller något förhöjt blodsocker

Har man något av faktorerna så löper man en större risk för att få en hjärtinfarkt, här är några exempel som räknats ut i en studie i USA

Diabetes: 3,1 ggr högre risk

Högt blodtryck: 2,5 ggr högre risk

Bukfetma: 2,2 ggr högre risk

Dåliga blodfetter: 3,9 ggr högre risk

Detta är alltså riskökningen av dessa delar var för sig. Men det är mycket vanligt att man har mer än en. Vad händer då om man har fler eller alla samtidigt?

Vid samtidig övervikt, blodfettsrubbning, diabetes och högt blodtryck (”fullt utvecklat” metabolt syndrom) hade man i storleksordningen 20 gånger större risk att få hjärtinfarkt som en person utan någon av riskfaktorerna.

Den självläkande kroppen

3 May 2016

Stärk och upplev det friska

Vi går ofta med våra krämpor så länge att vi tillslut tror att det är normalt.

Vad innebär en god hälsa? God fysik, livsglädje, harmoni, god självkänsla, mental styrka, balanserad

En dålig hälsa? Sömnproblem, trötthet, hjärtproblem, smärta/värk, huvudvärk, problemmage, allergier

Höja livskvalitén och bli Symptomfri? Utvilad, återhämtning, mjuka leder, övervikt, energifylld.

Det är viktigt att ta upp och prata om hur vi faktiskt mår, hur mår vi idag? Hur fungerar en frisk kropp? Hur påverkas vi av stress? Hur ser näringssituationen ut idag? Hur kan hälsokost hjälpa till att höja livskvalitén.

Det viktiga är att skapa balans med rätt näring, vatten, rörelse, återhämtning, andning, positiv attityd och inte minst sunda relationer inte bara med andra utan med dig själv också.

Våra kroppar är självläkande när vi är i balans. Belastningar skapar obalanser, fungerar inte matsmältningen så kan det vara obalans i tarmfloran vilket är vanligare än man tror, inflammerade slemhinnor, försurning i kroppen – lågt PH-värde, detta leder till näringsbrist.

Näringsbrist

Tyvärr har näringsvärdet i grödor sjunkit drastiskt på grund av försurningar, utarmade jordar, frukt och grönt skördas omogna, maten är exempelvis processad.

Näringsbrister påverkar mycket i kroppen och ofta tar man symptom för givet eftersom man är så van och gått med krämporna så länge.

Tecken på energibrist – obalans

Det sätter sig i det fysiska: exempel matsmältningsproblem, försämrat immunförsvar, diffus värk/smärta, eksem och allergi, dålig sömn, sug efter kaffe och socker.

Emotionella: Irritation, humörsvängningar, depression, ångest.

Mentala: ofokuserad, dålig koncentration, omotiverad, fastnar i negativa tankemönster.

Många orkar inte göra livstils förändringar fast man planerar och lägger upp det till sig.

Vad kan jag då göra för min hälsa?

Skapa balans – kroppen behöver mer energi när den ska reparera.

Man kan höja energinivåerna och ge cellerna näring med hjälp av målfokuserad näringstillskott, när matsmältningen fungerar bra och inflammationen i tarmarna har läkt gör i sin tur att cellerna får näring.

Ekologisk Body lotion

17 Mar 2016

Har du också blivit frälst av ekologisk hemmagjorda hudkrämer? visst är det en speciell känsla när man gjort den själv jämfört med färdigköpt från affären. Jag har hunnit med under åren att koka ihop några olika sorter och experimenterat till både höger och vänster, några recept finns här på hemsidan. Favoriter bland oljor har varit kokosolja och sheasmör, ihop eller var för sig.

Nu fick jag testat en ekologisk body lotion med just sheasmör, kokosolja och andra välgörande ingredienser! Den här hade doften av Krispig Grape vilket gav en spännande touch det vill säga en doftupplevelse där den uppfriskande doften av citrus följs av cocos där de sedan förenas. Krämen hade fin fluffig konsistens som lätt gick att smörja in sig med. Jag tyckte att den fungerar bra som nattkräm då krämen känns lite fet på mig och perfekt för de torra hudpartierna exempelvis händerna.  

Vill du prova på en naturlig lotion

Jag kan tipsa om Sofhie Dubbel, ekologiska hudkräm med kokosolja och sheasmör de finns att få med olika dofter dvs. eteriska oljor efter tycke, smak och egenskap. Den som jag provade hade doften av Krispig Grape som har en grape doft med en underton av apelsin.

Är du nyfiken och vill veta mer om denna produkt kan du gå in på länken här till FB sidan: av Sofhie Dubbel!

 

Fixa tänderna utan vanlig tandkräm

6 Mar 2016

De flesta vet ju idag att man kan borsta tänderna med kokosolja, salt och bikarbonat. Det kryllar av tips för munvård på nätet men denna verkar vara bra eftersom den har lläkande egenskaper också. För att Se på filmklippen är det bara att följa länken här: Vårda din mun eller vill du bara bleka tänderna?

 

Irritation och känslan av att vara kränkt

29 Feb 2016

Det kan finnas många känslor som står i vägen för att vi ska må så bra som möjligt, känna oss lyckliga och harmoniska och för att livet ska bli enklare att leva. Självklart ska vi känna oss arga om någon är dum men att fastna i ältande och känslan av att vara kränkt äter upp oss till slut. Det är en stor frihet att bli av med irritation och ilska och att kunna välja bort känslan av att vara kränkt. Tack vare det kan man frigöra kraft och energi som jag kan lägga på någonting som jag mår bra av.

Något som gör dig irriterad, tänk istället massa fina tankar med hela ditt hjärta.

Irritationsövning

Skriv upp en irritationslista med ett femtiotal objekt. Förklara varför.  Dra dig inte för att skriva upp personer som du samtidigt får dåligt samvete över att reta dig på. Meningen är att du ska få fram ett mönster och utifrån det forma redskap som du kan använda för att i framtiden undvika de negativa känslor som dessa personer och händelser för med sig. Övningen som denna hjälper oss att utvecklas och växa som människor. För att vi ska kunna bli irriterade på och känna oss kränkta av någon eller något krävs det att någonting hos oss själv är hotat. – När jag blir arg eller irriterad så är någonting hos mig själv hotad. 

Efter listningen är det bra att stanna upp en stund och försöka tänka kärleksfulla tankar om exempelvis den du stör dig på.

 • Om jag har ett ex som pratar nedväderande till och om mig, då blir min självkänsla hotad. Eller om min pappa inte tycker att jag är så duktig som han skulle önska att jag var, då blir också min självkänsla hotad. Om jag blir övergiven som barn av någon av mina föräldrar blir min självkänsla givetvis hotad av det.
 • Stolthet (om du känner dig kränkt) – Blir nedvärderad av någon framför någon du vill imponera på och visa din bästa sida för.
 • Känslomässig trygghet (om du känner dig rädd och osäker) – När man befinner sig med opålitliga människor kan man känna sig känslomässigt hotad. Samt vid situationer vid exempelvis större personalnedskärningar där man inte vet vilka som skall bli avskedade förstör den känslomässiga balansen.
 • Materiell trygghet (När någon tar dina saker eller pengar) – Gäller även när det finns risk för att vi ska drabbas av kroppslig skada.
 • Personliga relationer (bandet till människor vi tycker om och behöver)
 • Social ambition (hur vi tycker och upplever att det borde vara, våra åsikter) – När andra agerar mot våra önskningar och inte lever efter våra värderingar fast det inte är våra angelägenheter känner vi att våra sociala ambitioner är hotade.
 • Framtidsambition (våra framtidsdrömmar, hur vi hade tänkt oss att det skulle bli) – Ibland händer det att vi får käppar i hjulen för hur vi tänkt oss vår framtid. Låt oss säga att jag fick sparken från vår arbetsplats, då spricker en del av mina framtidsambitioner. Eller om min partner dumpar mig trots att jag fortfarande vill vara ihop med honom, då får jag inte den framtid jag hoppats på. Dessutom är ju flera saker hotade i det här fallet, exempelvis självkänsla och kanske en del av min stolthet. Det kan hända att min känslomässiga trygghet också blir hotad. Man brukar ha ganska lätt att se det här hos sig själv om man tänker efter en stund.

Övningar,

Bli av med skuld och skam

Andlighet

Ha ett mål och gör en målplanering

Fanny ansiktsbehandling

19 Jan 2016

Expert hjälp!

Skönhetsexperten Kym Douglas som har skrivit boken Bliss hander visar hur man gör en hemmagjord ansiktsbehandling med bland annat Avocado, kokosnötolja och gurka. Resultatet på huden blir glänsande, mjuk och len. Värt att testa!

 

Gör ansiktsgympa!

Fitness expert och författare till The Magic av Facial motion Cynthia Rowland visar hur övningar kan hjälpa dig att förbättra ditt utseendet i ansiktet genom att bara träna ansiktsmuskulaturen.

Huden kring ögonen!

Dr Ordon förklarar varför man får mörka ringar runt ögonen och hudläkaren Dr Tess Mauricio visar dig hur du själv kan behandla dem.

Välj den rödaste tomaten

18 Jan 2016

Små djupröda tomater

Små tomater och tomater med djupare röd färg innehåller i regel mer lykopen, ett ämne som kan skydda mot cancer. Uppvärmda tomater får högre lykopenhalt, som krossade tomater eller tomatjuice.

Vad har hänt med tomaterna? Den prisbelönta serien Matens pris och granskar hur nyttiga grönsakerna egentligen är.

Lykopenet är ett rött färgämne som framförallt finns i och i närheten av skalet på tomaterna. Det är jättestor skilnad på tomaterna. Olika tomater innehåller olika mängder av lykopen. 

Det blir lättare tillgängligt i kroppen när tomaterna värms upp och mixas som i tomatjuice.

Det går att få i sig lykopen från färska tomater också. Men då gäller det att man väljer rätt tomater. Det är de som är rödast och smakar godast. Fytokemikalier finns i många olika frukter bär och grönsaker, som blåbär, hallon, havtorn broccoli grönkål, ja alla grönbladiga grönsaker, lök, vitlök och en massa frukter innehåller också olika fytokemikalier som stärker vårt immunförsvar och skyddar mot många dödliga sjukdomar.

Läs mer i artikeln Sveriges radio - Matens pris 

"Det är stora skillnader?

– Ja det är jättestora skillnader.

När Susanne lät Siamak Haghdoost på Stockholms Universitet testa fyra av hennes tomater visade det sig att den stora runda tomaten som hon odlar allra mest av var den som innehöll minst lykopen. För att få i sig lika mycket lykopen som i ett glas tomatjuice, skulle man behöva äta ett kilo av de här tomaterna, om dagen."

"Men behöver vi mer av de här ämnena då får vi inte i oss tillräckligt idag?

– Om man ser på de här medicinska undersökningarna när man jämför de som äter mycket och lite frukt och grönt och då ser man att de som äter mycket har en bättre hälsa och om man då tror att basen till det här åtminstone delvis är att man får i sig mer av de här ämnena så skulle det förmodligen innebära positiva effekter för folkhälsan om man kunde öka dem."

"Eftersom de lykopenrika tomaterna är dyrare blir det svårt för handeln att sälja dem.

– Handeln utövar högt tryck på hela leverantörskedjan på att leverera produkter som kostar lite. Och det kräver produkter med hög avkastning."

"Jag berättar om de vetenskapliga studierna som visar att växtförädlingen gjort att grönsakerna inte är lika nyttiga som de är förr och undrar vilket ansvar Monsanto har för det här. Sharon har inte läst de här studierna men hon erkänner att det ofta finns en motsättning mellan högt näringsinnehåll och hög avkastning.

– Om en planta är särskilt näringsrik så kanske det kan innebära att den samtidigt har sämre avkastning och vara svårare att hantera.

Det kommer alltid vara en kompromiss mellan näring och avkastning, säger hon.

Men konsekvensen blir att det inte är de nyttigaste grönsakerna konsumenterna kan köpa i affären undrar jag?

– Det stämmer svarar Sharon MacGregor, på Monsanto."

 

 Läs mer i artikeln Sveriges radio - Matens pris 

juicer för sköldkörteln

17 Jan 2016

Problem med sköldkörteln

All frukt och grönt innehåller nyttiga ämnen som stödjer ett starkare immunsystem. För att undvika inflammationer i kroppen är det viktigt att äta varierat genom en regnbågsmodell. Regnbågsmodellen innebär att man äter frukt och grönt i med olika färger för att få i sig olika näringsämnen som just de färgerna innehåller.

 • För att stödja en nyttig metabolism i kroppen är det bra att äta föda som är rik på selen. Föda som är rik på selen är bland annat paranötter, skaldjur, ägg, solrosfrön och vitlök.
 • Mängden selen varierar i maten beroende på jordens kvalité, i vissa geografiska områden är mängden av selen väldigt lågt.. För att ta reda på ifall man har brist på selen kan man ta ett blodprov eller göra ett hår och nagelanalys.
 • Stress påverkar sköldkörteln negativt, börja med att förebygga stress genom olika tekniker som exempelvis yoga, meditation, varma bad eller träning.
 • En frisk sköldkörtel kräver vissa nivåer av jod som är ett mineralämne som krävs vid produktion av vissa sköldkörtelhormoner. Ät jod rik kost som sjögräs, fisk från havet, ananas använd havssalt med jod, spenat och sallad. Undvik socker, coffein, raffinerad livsmedel, konserveringsmedel, tillsatser och syntetiska färgämnen.
 • Kokosnötsolja har visat sig vara bra för sköldkörteln i flertal studier.

Försök att dricka juicer med varierande färger

Juicer som sägs vara bra för bland annat sköldkörteln, allergier, migrän, immunförsvar, huden, cancer, artros, hjärtsjukdomar, inflammationer och smärta.

Orange höst juice

1 butternut squash 1-2 röda äpplen 1 msk malen kanel 2,5 cm färsk ingefära

Orange sommar juice

2 morötter 1½ äpple ½ citron 4 salladsblad (roman) 5 jordgubbar

Lila sommar och höst juice

½ fänkål ½ röd kålhuvud 2 stora nävar vindruvor 1 grönt äpple

Röd vinter juice

2 apelsiner ½ röd grapefrukt 1 rödbeta 1 sötpotatis ½ citron 2.5 cm färsk ingefära

Grön sommar juice

Ca 200g gröna bönor Ca 200g blad spenat 2 gurkor 1 citron

Röd sommar juice

Ca 450g jordgubbar 2 äpplen 2 zucchini 2 selleri stänger

Orange höst och vår juice

1 äpple ¼ ananas 1 sötpotatis 4-6 morötter

Orange höst och vinter juice

1 sötpotatis ½ cantaloupe melon 1 päron Kanel 2.5 cm färs ingefära

 

Orsaken bakom migrän

11 Jan 2016

Sprängande, plågande

Lider du av en plågande huvudvärk orsaken bakom migrän funnen enligt forskarna.

Forskare har funnit att orsaken till all typ av huvudvärk: oxidiv stress - det vill säga det tillstånd som sker vid ett överskott av fria radikaler. De menar att upptäckten kan leda till att framtidens botemedel mot migrän kan vara något så simpelt som ett vitamintilskott. Tidigare gissningar till orsaker till migrän har varit bland annat sömnbrist, stress och hormonförändringar vid mens, man har även trott att rödvin chocklad, starka ostar och citrusfrukter kan trigga ett migränanfall.

Upptäckte obalans

Forskarna upptäckte att ett överskott av fria radikaler, de korrosiva molekyler som produceras av våra kroppar när vi bearbetar syre är roten till huvudvärk. Överskottet av de fria radikalerna skapar en obalans i kroppen som kallas oxidativ stress.

Ett överskott av fria radikaler skapar en obalans i kroppen som kallas oxidativ stress när det inte finns tillräckligt med antioxidanter för att parera de fria radikalerna.

Upptäckten innebär

Att huvudvärk och migränanfall kan förebyggas eller lindras med hjälp av tillskott med antioxidanter som till exempel betakaroten och C-vitamin som binder och bekämpar fria radikaler, skriver Daily Mail.

 

Tankens kraft

9 Jan 2016

Din själsliga utveckling

Vi skapar vår verklighet själv genom vårt sätt att känna och tänka, våra så kallade trosföreställningar. Det är vårt undermedvetna som påverkar vår trosföreställning. Tankens kraft kan skapa press och ångest genom att vi tror att vi bara får tänka positivt och att vi måste trycka bort alla negativa tankar. Men vi måste hantera det negativa inom oss som ändå finns där hela tiden och styr våra liv. Vi mår sämre när det vi har affirmerat inte funkar. Är man missnöjd med sitt liv idag så ska man vara kärleksfull mot sig själva genom att ha insikter om att det liv du lever här och nu har ditt undermedvetna skapat åt dig tidigare. Ibland kan man dock behöva professionell hjälp med att ta reda på vad i ens undermedvetna som ligger och blockerar som man inte dittills har kommit åt.

Håller man fast i det förflutna och i framtiden så struntar man faktiskt i nuet. Att älta det gamla eller bekymra sig för något som ännu inte har hänt och förmodligen inte kommer att hända, gör att vi förbrukar den energi vi behöver om vi hamnar i svårigheter.

Hinder

Exempelvis så står ofta pengar i vägen för en individs utveckling det kan vara allt från att inte skall jag göra detta inte ska jag unna mig detta, det är lite som att man inte vågar ta plats eller så är man rädd för att förlora det man har. De mest framgångsrika människorna i världen gör det de älskar att göra och det som känns meningsfullt, och blir sedan framgångsrika och tjänar mycket pengar på det. Vi kan dra en lärdom av det att göra mer av det som du älskar att göra. Dra nytta av attraktionslagen och försök att attrahera det liv du längtar efter. Gör dig av med blockeringar och investera i ditt liv för din glädje och för dina medmänniskor.

Lever jag det liv jag vill?

Vad är viktigt för dig?

Vilka saker är egentligen väsentliga?

Bob Proctor - är en framgångsrik man som föreläser om kraften som vi alla borde utveckla. Hela vår grund vilar i tankens kraft och universums energilagar. Detta är något som egentligen alltid funnits och som många framgångsrika människor använt sig av innan oss. Om man studerar framgångsrika människor så upptäcker man att de levt och skapat sitt liv utifrån tankens kraft och energilagarna, medvetet eller omedvetet.

If you can see it in your mind, you will hold it in your hand. - Bob Proctor

 

dagsbehovet av vitaminer

4 Jan 2016

Apoteket har en varian av guide som visar vad man behöver äta för att få i sig dagsbehovet av vitaminer och mineraler ta gärna en titt -> apoteket - dagsbehovet! Kan ju vara en hjälp på vägen till ett sundare matval.

Tips på en film som är gratis just nu att titta på 1-14/1-2016 That vitamin movie!

 

 

Honung

3 Jan 2016

Kokt vatten med någon sked honung...

Honung har använts i urminnes tider både till det yttre och det inre välbefinnandet, här delar jag med en länk som jag hittade med fördelar att dricka honungsvatten - på tom mage "Dricka honungsvatten"! Honungs sägs bland annat kontrollera mekanismen i hjärnan som påverkar sockersuget. Det skall fungers smärtstillande och lugnande. Det hjälper även till att hålla virus och bakterier borta så hunungsvatten är en idealisk drink att använda som huskur för att förbättra immunförsvaret. Lindrar halsont och kan användas på ansiktet som ansiktsmask Ansiktsmasker! 

 

 

Hjälp immunförsvaret

11 Dec 2015

Plommon innehåller mycket fibrer och en stor mängd antioxidanter

 som via tarmen förs vidare via blodet och ut till kroppens celler. Där bidrar antioxidanterna till ett skydd mot cigarettrök, avgaser och allt annat som kan tränga in i våra kroppar och som gör att immunförsvaret tvingas jobba övertid. Torkade aprikoser, russin, torkade fikon och andra former av torkad frukt är också goda och nyttiga.

Mörk choklad

Chokladens höga kakaoinnehåll innebär också att godbiten innehåller en massa antioxidanter. En bra mörk choklad innehåller både ämnen som är lätt uppiggande, och fettsyror som dels mättar bra, dels är ganska nyttiga ur ett hälsoperspektiv. Att mörk choklad är nyttig innebär inte att man kan äta hur mycket som helst. Chokladen innehåller trots allt en hel del socker och fett också.

← Äldre inlägg

© 2012-2024 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)