Smärtfri Sockervaxning

Eget sockervax

4 dl strösocker (400 ml)

4 msk färskpressad citronsaft (60ml)

3-6 msk vatten (45ml - 90ml)

Gör så här:

1 Rör ihop ingredienserna i en kastrull, låt vaxet nästan sjuder men INTE kokar.

2 Låt vaxet bli svagt kolafärgat, ta sedan av det från plattan och droppa lite vax i kallt vatten och se om det stelnar. När vaxet stelnar är det färdigt.

3 Låt vaxet svalna lite tills det är varmt men inte hett.

Remsor

Vill du inte köpa färdiga vaxremsor så fungerar ett lakan alldeles utmärkt att göra remsor av. När du vaxat klart är det bara att lägga dem i varmt vatten så löser vaxet upp sig. Tvätta sedan remsorna i 60 grader.

Ska du inte vaxa direkt häll upp vaxet en glasburk eller skål. Vaxet värmer du enkelt upp i mikron eller över vattenbad, eftersom socker är konserverande så håller det länge.

 

Tips för att minimera smärtan vid vaxning är att använda salva som bedövar huden skönt att använda vid vaxning av bikinilinjen eller brasiliansk vaxning.

Till exempel en bedövande salva som heter Xylocain fungerar bra och finns att köpa på apoteket.

... Applicera salvan på huden och låt det verka 10 - 15 minuter tvätta bort det. Applicera sedan vaxet på huden....

 

Så här vaxar du:

1 Tvätta huden noggrant, har man rester av bodylotion eller olja på huden fäster inte vaxet lika bra, speciellt om man använder produkter med mineralolja. Torka helt torrt.

2 Värmetesta vaxet på insidan av handleden att det inte känns för varmt.

3 Stryk ett tunt lager medhårs, fäst vaxremsan med kraftiga strykningar medhårs.

4 Fixera mycket noga och ryck remsan mothårs. Använd remsan flera gånger så att så mycket hår som möjligt tas med vaxet.

5 Lägg på en fuktad tvättsvamp eller tvättlapp vid eventuell irritation och rodnad. Tvätta av vaxrester med ljummet vatten, återfukta sedan med olja eller bodylotion.

Vill du behålla ett bra resultat av sin vaxning är det viktigt att inte raka mellan vaxningarna, det förstör direkt resultatet. Många upplever med tiden att hårväxten mattas av, du kan till och med bli av med hårväxt helt eller delvis på större områden om du håller dig till att endast vaxa. Eftersom håret växer i tre olika faser så börjar man oftast se ett hållbart resultat först efter tredje vaxningen.

 

7 Mar 2014

© 2012-2023 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)