Badbomber

Badbomb

Ingredienser: 

ca 2,25 dl Bikarbonat 

ca 1 dl Citronsyra 

½ tsk Doftolja (T ex sötmandelolja, druvkärnolja eller olivolja), lite parfym.

½tsk vatten 

ev. Torkade blomblad 

ev. karamellfärg

Skål att blanda i Plastburk med lock Stor sked Form för bomberna Vaxpapper eller plastfolie

Gör så här: Blanda 1/2 tsk doftolja med 1/2 tsk vatten i en skål. Tillsätt 1½ kkp (ca 2,25 dl)bikarbonat och blanda. Tillsätt 3/4 kkp (ca 1,1 dl) citronsyra. Rör om och knåda om till dess det inte finns några klumpar. 

Tag en handfull av massan och packa i en form. Var noga med att packa ordentligt. Alternativt kan du forma kulan med bara händerna. [Om badbomben vill spricka sönder kan du ta några stänk med vatten och blanda om massan igen.] Knacka försiktigt ur massan och lägga den på ett vaxat papper. [Lägg inte massan på trä eller vanligt papper! Oljan kommer då att sugas in i träet/papperet och massan kommer att innehålla för lite olja. Om massan vill klibba fast i formen kanske du har för mycket vatten.] 

Låt badbomben stå någon dag. Förvara sedan kulorna i en lufttät plastburk för att förhindra att de tar upp fukt från luften.

Oljan som ingår har begränsad hållbarhet. Tillverka inte fler badbomber än du använder på 2-3 månader.

1 kkp (kaffekopp) = 1,5 dl 1 tsk (tesked) = 5 ml

Variation: Blanda torkade blomblad i massan innan du formar den. Blanda i en krossad E-vitamintablett i massan för att förlänga hållbarheten. Havssalt kan blandas i massan. Först måste saltet krossas så att det blir lika finfördelat som vanligt bordssalt. Öka på mängden olja så att konsistensen hos massan behålls.

(denna receptet är hämtat från: spastugan.se)

 

Badbomb recept 2

Ingredienser: 

1/4 tsk doftolja 

1/4 tsk vatten 

1 dl bikarbonat 

½ dl citronsyra ev karamellfärg

Gör så här: Blanda doftoljan med vatten i en skål, ev. karamellfärg. Blanda i bikarbonat och tillsätt citronsyran. Rör om ordentligt och knåda tills det inte finns några klumpar kvar. Gör sedan kulor eller andra former av blandningen. 

Låt sedan bomberna torka.

 Tips om du vill förbättra din hälsa Hälsoinspiration!

© 2012-2024 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)