AnsiktsmaskHemmagjorda ansiktsmasker är enkla att göra

Det blir inte bara billigare, du kan även vara säker på att det inte finns några konstiga tillsatser utan bara naturliga livsmedel som är bra för din hy och du har säkert flera av de livsmedel hemma som behövs. Så skäm bort dig själva med hemmagjort, det är bara att bestämma sig för vilken hud typ du har och välj ingredienser efter det de hjälper bäst för och vilka egenskaper du är ute efter. Här finns några recept och beskrivningar på vad de är bra för och vilka egenskaper de har. Tänk på att applicera ansiktsmasken på en ren hy och låt verka 15-30 minuter beroende på sort. Vi börjar med ett tips på en

Ansiktsmask med gurka 

Ansiktsmask med gurka innehåller vitaminer och ämnen som stramar till, ljusar upp, återfuktar och tonar huden.

Ta en ½ gurka ca 2 dl grekisk yoghurt och några myntablad

Gör så här: Riv och mosa gurkan ihop med myntabladen och blanda i grekisk yoghurt, låt blandningen stå i kylen en stund innan du smörjer in ansiktet. ansiktsmask med gurka

Det går snabbt och lätt använd Gurka som ansiktsmask

Gurkor är bra för hyn som helhet och inte bara för huden runt ögonen. En enkel form av hemmagjord ansiktsmask är att täcka hela ansiktet med gurkskivor. Gurkorna rensar effektivt både huden och porerna på orenheter

Spirulina ansiktsmask

1 tsk Spirulina pulver

2 tsk Vatten

Gör så här: Detta är den enklaste metoden att använda spirulina för hud som en skönhetsbehandling. Blanda lite spirulina med vatten att göra en pasta och applicera på din hud på ansikte och låt verka i ca 20 minuter.

Huden kommer att kännas "gnistrande" rent...

Super återfuktande ansiktsmask

1 msk Spirulina

1 msk honung

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna till en krämig konsistens. Fördela blandningen över ansiktet med fingrarna eller en pensel (vilket som du tycker är lättast). Låt blandningen verka mellan 20-40 minuter (t.ex. Medan du ligger i badet).

Tvätta bort ansiktsmasken med varmt vatten. Ansiktsmasken kan göras en till två gånger i veckan.

Använd Spirulina - för åldrande hud Denna mask rekommenderas för dem som har torr hud, eftersom det helt mjukar upp huden. Den har också en mild rengörande effekt och förebygger rynkor och åldrande.

1 msk gräddfil

1 tsk havregryn

1 msk spirulina pulver

Gör så här: Mal sönder havregrynen blanda ihop men spirulina pulver och gräddfil till en slät smet. Låt blandningen dra en stund och applicera i ansiktet och låt den verka i ca 20 minuter. Tvätta bort med varmt vatten.

 

Ansiktsmask med Spirulina – för alla hudtyper rekommenderas för att förebygga rynkor och åldrande hud

1 msk riven squash

1 msk riven kinakål

1 tsk gräddfil

1 msk spirulina pulver

Gör så här: Blanda alla ingredienserna ordentligt till en pasta. Applicera på ditt ansikte och på halsen och låt verka i ca 20 minuter.

Vill du läsa mer om Spirulina? Om du vill köpa Spirulina finns det att köpa hos tex , Shopping4net , med flera!

 

Choklad - Masken är välgörande och huden blir klar och känns mjuk. 

Ingredienser:

1/2 dl turkisk yoghurt 

ca 2 msk kakao 

2 msk honung 

1 msk olivolja 

Gör så här: Blanda ingredienserna använd gärna flytande honung och applicera på ansiktet. Låt sitta kvar 15 minuter.

Choklad - Kakao har många positiva effekter på huden. Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen - bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin. Som sagt det innehåller antioxidanter flavonoider mineraler framförallt magnesium, men också kalcium, järn, kalium, natrium A-vitamin, B-vitamin och rikligt med E-vitamin. Kakaosmör är en ett milt fett som de flesta tål. Resultatet gör huden spänstig. Det ger huden näring, återfuktar och verkar mjukgörande. Choklad innehåller antioxidanter som skyddar cellerna och motverkar tillväxten av bakterier och onödigt åldrande. Flavonoiderna verkar antiinflammatoriskt som är välgörande.

tex.  Här kan du köpa Ekologiska Kakaobönor Kakaonibbs och kakaobönor kan du ha i müsli, på gröten, yoghurten eller i utsökta egna nöt-, bär- och fruktblandningar, till brödbak, kakor samt givetvis även för dina egna chokladpraliner.

Kakaoträd

 

Tips! Du kan göra en lyxig ansiktsmask med enbart mörk blockchoklad 75%

 Smält chockladen i vattenbad, när det svalnat till lagom temperatur breder du ut det och masserar in det över ansikte och hals som är väl rengjort innan. Låt masken verka i ca 30 minuter. Skölj sedan bort det med ljummet vatten. Avsluta med att smörja in huden med en fuktighetsbevarande kräm.

ansiktsmask med choklad

Ansiktsmask mot solbränd hud

ingredienser: 

1 st skalad och urkärnad avokado

2 tsk extra virgin olivolja 

2 skivor gurka 

Gör så här: Mosa avokadon och blanda i olivoljan. Fördela blandningen jämnt över ansiktet och avsluta med att placera gurkskivorna över ögonen. Gurka har en lugnande effekt och motverkar svullna ögonlock. Låt verka i 15 minuter.

Anti aging ansiktsmask

Ingredienser: 

½-1 dl jordgubbar 

1 äggvita 

ca 1 tsk aloe vera gel

Gör så här: 

Tvätta jordgubbarna mixa sedan jordgubbarna med äggvitan och aloe vera gelen. Låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Använd masken efter att du rengjort huden och fördela blandningen över ansiktet. Lägg mer på ställen där det finns rynkor eller gropar. 

Låt masken torka på ansiktet. Tvätta sedan bort med ljummet vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

ansiktsmask med kaffe

Ansiktsmask med Honung - kaffe 

ingredienser: 

2 msk honung 

2 tsk snabbkaffe pulver 

Gör så här: Blanda kaffepulvret med honung och fördela över ansiktet. Låt verka i ca 20-30 minuter, skölj sedan bort med ljummet vatten.

  • Kaffe sägs ha en antioxidantisk effekt på huden. Kaffebönorna innehåller rikligt med antioxidanter som är välgörande för huden och skyddar cellerna mot åldrande och kan dessutom motverka bakterier. Oljorna i bönorna är bra för huden. De verkar rengörande och återfettande.

Man kan använda malet kaffe som rengöringslotion eller som peeling.

Ta malet kaffe och blanda med en äggvita, massera in i huden och låt verka ca 30 minuter. Skölj bort med ljummet vatten.

 

  • Kaffesump är bra att skrubba händerna och övriga kroppen med resultatet blir verkligen mjuka och len hud. Kaffe doften försvinner efter ett tag.

kaffe med mjölk

Äggvita är bra för att tillfälligt dölja rynkor och strama upp huden. För att göra en lättberedd hemmagjord ansiktsmask ska man ta en äggvita, en tesked citronsaft (från färska citronfrukter) och en matsked yoghurt (grekisk eller naturell yoghurt). Mixa allt samman och applicera på ansiktet.

Banan mot torr hy

Banan är en bra frukt för torr hy och verkar mjukgörande. Den gör huden mjuk och fin. Havregryn innehåller oljor med en hög andel fleromättade fettsyror och är fettgivande med honung verkar återfuktande.

Gör ansiktsmasken så här:

Mosa en banan.

Mixa med 1 – 2 matskedar honung.   

Sätt till 4 – 6 matskedar havregryn så du får en lagom konsistens.   

Lite vatten kan behöva tillsättas.   

Fukta sedan huden med ljummet vatten och massera in ansiktsmasken i rengjord hy.

Låt masken torka in något i ansiktet skölj sedan med ljummet vatten. Avsluta med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

Jordgubbar innehåller salicylsyra som rengör genom att lyfta bort orenheter och döda hudceller. Jordgubbarna är också sammandragande och minskar porernas storlek.

Vitaliserande ansiktsmask

Ingredienser:

1/4-½ avokado 

ca 1 tsk Aloe Vera gel 

Citronsaft från en klyfta

Gör så här: 

Mosa avokadon väl eller mixa blanda i aloe vera gelen och citronsaften.

Låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Använd masken efter att du rengjort huden och fördela blandningen över ansiktet. Låt masken torka på ansiktet. 

Tvätta sedan bort med ljummet vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

Fuktgivande ansiktsmask

Ingredienser: 

½ dl yoghurt naturell 

1 msk Honung 

kamomillte (1 påse)

Gör så här: 

Koka en liten kopp kamomill te, ta ut tebladen från tepåsen och blanda i honung. när det har svalnat något blanda i yoghurten. låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Rengör ansiktet och gnugga sedan in ansiktsmasken och låt det ligga kvar tills masken har torkat. Skölj sedan bort masken med ljummet vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

Ansiktsmask med honung

Det är bara att konstatera att Honung är nyttigt på flera olika sätt. Honung mot huden är bra för torr hud och fungerar som en fuktmask. Faktum är att man kan stryka på honung direkt på ansiktet och låta det ligga där en 10-15 min och det ger resultat. Honung är rengörande, fuktighetsbevarande, återfuktande, mjukgörande och antibakteriellt. Den innehåller en massa bra mineraler, vitaminer och enzymer. Ju mörkare honung, desto högre halt av nyttigheter.

Honung tappar många av sina bra egenskaper (framförallt är det de bakteriehämmande enzymerna som förstörs) om den hettas upp för mycket (över 40 grader). EU-honung får endast hettas upp lite grann (för pastörisering) och därmed är den bättre än icke EU-honung som får hettas upp mycket mer.

 

avocado_hel

Återfuktande ansiktsmask

1 Avokado

Gör så här: Mosa en mogen avokado och applicera den sedan på ansiktet. Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.

Mjukgörande ansiktsmask med papaya

(passar bra till känslig och torr hy) 

½ mogen papaya

2 msk flytande honung

Gör så här: Mosa den mogna papayan tillsätt flytande honung. Tvätta ansiktet applicera sedan masken på den rengjorda huden låt verka ca 20-30 minuter. Skölj därefter med ljummet vatten. Avsluta med att skölja med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något. 

Ansiktsmasker mot acne och stora porer

 

Mask 1

½ tsk mald kanel

1-2 msk honung

Gör så här: Blanda honung och kanel. Smeta ut i tvättat ansikte på områden med  pormaskar. Låt sitta i ca 10-15 minuter, tvätta av med ljummet vatten.  

  • Kanelmasken tar bort pormaskar väldigt effektivt. 
  • Tänk bara på att kanel kan vara väldigt irriterande på huden!

mask 2

1 msk Honung 

1 msk Muskot

1 msk Kanel

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna. Tvätta ansiktet först massera sedan masken i ansiktet och låt sitta i ca 30 minuter. Skölj därefter med ljummet vatten och avsluta med att skölja av med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

  • Kanelmasken tar bort pormaskar väldigt effektivt. Tänk bara på att kanel kan vara väldigt irriterande på huden!

Mask 3

En mildare kanelmask - Hemmagjord ansiktsmask med peeling

1.5 tsk honung
1 tsk malen muskotnöt
1 tsk kanel

Blanda ingredienserna. Blöt ner ansiktet och applicera sedan masken och skrubba lätt. Låt masken verka i ca 30 min. Blöt ner ansiktet igen fortsätt att skrubba lite lätt skölj av med ljummet vatten. Var försiktig så att du inte får något i ögonen.

Kanel kan vara irriterande på huden. Masken har en renande effekt och drar ihop stora porer. Huden blir mjuk och len.

En starkt rengörande ansiktsmask med balanserande effekt

En ansiktsmask som verkligen arbetar och rengör på djupet hjälper till att balansera huden, Grädden och honungen hjälper till att fukta, lugna och läka....

Nackdelen är ju att denna ansiktsmask inte doftar så gott, men eftersom den är så snabbverkande så kan man stå ut med doften en stund.

Ingredienser:

1 msk Vispgrädde

1 tsk Honung

1 tsk Muskotnöt

1 tsk nässelpulver

1 tsk bakpulver

Gör så här:

Blanda först honung med grädde häll sedan i muskotnöt och nässelpulver rör om, häll sist i bakpulvret. Rör om ordentligt och tänk på att det skall användas med en gång eftersom bakpulvret aktiveras med vätskan.... Akta ögonen!

Att tänka på vid användning är att inte ha masken på ansiktet för länge max 10 min, skulle det svida eller göra ont så skölj bort det med vatten och var försiktig så att det inte kommer i ögonen.

Huden känns verkligen ren och porerna drar ihop sig och syns mycket mindre.

 

Ansiktsmask med Acetylsalicylsyra

4 Aspirin

Några droppar vatten eller aloe vera gel

Gör så här: Krossa tabletterna med mortel eller tablettkrossare, blanda sedan pulvret med vattnet. Applicera blandningen i en rengjord hy massera in försiktigt och låt masken torka in och verka i ca 30 min. Skölj av masken med ljummet vatten, ta först mindre vatten och fukta ner huden massera sedan försiktigt och skölj sedan bort allt. smörj in huden med återfuktande kräm.

Masken kan användas ca 2 gånger i veckan, man får helt enkelt känna sig fram tills hudan har vant sig.

Mot acne, dålig/inflammerad hud, rengör porerna och drar ihop dem, djupt renande och dämpar inflammationen.

 

aspirin

Acetylsalicylsyra mask 2

1 treo (obs! var försiktig kan vara irriterande)

ca 1 tsk aloe vera gel

Gör så här: Krossa brustabletten och blanda med ca 1 tsk aloe vera gel, när det brusat färdigt applicerar du det på rengjord hy och massera in det försiktigt. Låt masken verka i ca 30 minuter och tvätta av det med ljummet vatten. Smörj in ansiktet med aloevera gel eller annan mjukgörande kräm.

Masken kan vara irriterande! och för stark för huden så prova dig fram försiktigt tex med en halv tabl. obs treo innehåller även koffein.

Mot acne, dålig/inflammerad hud, rengör porerna och drar ihop dem, djupt renande och dämpar inflammationen.

ansiktsmask med citron

ansiktsmask mot Acne

1 tsk Mjöl

2 tsk Mjölk

1-2 tsk citron

Gör så här: Blanda mjöl och mjölk tillsätt citronsaft. (tillsätt mer mjöl om ansiktsmasken blir för rinnig). Applicera masken på det rengjorda ansiktet och låt verka ca 20 minuter skölj därefter med varmt vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

ansiktsmask mot Acne

Cirka 10 blåbär

1 msk citron saft

1-1,5 msk naturell yoghurt

Gör så här: Mosa blåbären blanda ihop med citron saften och yoghurten. Applicera ansiktsmasken på en rengjord hy låt verka ca 15-20 min. Skölj sedan ansiktet med varmt vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

Ansiktsmask mot Acne och större porer

1 äggvita

1 msk citron

Gör så här: Vispa äggvitan så att det blir lite skummigt tillsätt sedan citronsaften.

Applicera ansiktsmasken på en rengjord hy och låt den sitta kvar ca 15-20 min. 

 

Djuprengörande peeling/skrubb/ansiktsmask

1 avokado

½ msk vetekli 

1 tsk flingsalt 

Gör så här: Blanda ihop och applicera på rengjord hy. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan noga. Detta har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter nu fräsch hy ta plats

 

Ansiktsmask som omedelbart sägs ta bort acne/ärr

1tsk honung

1tsk muskotnöt

1tsk kanel

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna applicera sedan masken på det rengjorda ansiktet, massera krämen försiktigt över hyn och låt det verka i ca 20 minuter. Skölj bort med ljummet vatten. Smörj in huden med en passande hudkräm.

Hemmagjord peelingmask

1 msk vispgrädde

1 tsk Honung

1 tsk malen muskotnöt

1 tsk nässelpulver

1 tsk bakpulver

Gör så här: Blanda ingredienserna applicera sedan masken på det rengjorda huden. Massera blandningen i ansiktet och låt den jobba i ungefär 10 minuter. tvätta sedan bort med ljummet vatten. Grädden verkar återfettande så det behövs nog inte smörjas efterårt.

 

Peeling som är återfuktande och väldigt effektiv mot envisa pormaskar.

 

Du behöver: Olivolja, Bakpulver, några droppar vatten! Börja med att rengöra ansiktet, ånga gärna huden i några minuter för att hjälpa huden med rengöringen. Därefter blandar du olivolja med bakpulver och droppar i någon enstaka droppe med vatten. Massera in över hela ansiktet men givetvis var försiktig runt ögonen. Låt masken verka i ca 10 minuter skölj sedan med ljummet vatten, avsluta med kallt vatten så att porerna drar ihop sig något.

Ånga ansiktet:

Koka upp vatten och häll över i en stor bunke, luta huvudet över bunken med vatten och lägg en handduk över ditt huvud så att ångan kommer på ditt ansikte. Gör även gott vid luftrörsbesvär!

 

 

Läkande ansiktsmask mot acne

1 tsk gurkmeja

1 krm fin havssalt

2 tsk honung

Gör så här: Blanda alla ingredienserna till en tjock kräm. Pensla sedan krämen på en rengjord hy. Låt den sitta på i minst 40 minuter. Skölj sedan bort det med varmt vatten. Avsluta sedan med att skölja huden med kallt vatten.

Gurkmeja är antiinflammatoriskt och innehåller rikligt med antioxidanter. Man kan använda gurkmeja som puder eller blanda med olja på sår och hudsjukdomar som acne och psoriasis, de antiinflammatoriska egenskaperna kan vara en förklaring till den positiva verkan.

Gurkmeja som ansiktsmask Kan bidra till att återställa hudens naturliga balans men gurkmeja kan färga huden om det används i större mängder (kan vara bra att veta) och om det inte tvättas av ordentligt. Använd gärna ansiktsvatten efter masken efter att masken är borttvättad för att få bort resterna som eventuellt ligger kvar. Skulle huden bli lite färgad av gurkmejan kan man ta en citron skiva och stryka över huden, citronsaften gör att färgen bleks och syns mindre. Förutom att hjälpa en hud med acne skall gurkmeja vara bra mot rynkor och mörka ringar under ögonen.

Ansiktsmask med gurkmeja

Ingredienser:

2 msk mjöl

½ tsk gurkmeja

1 msk mandelolja mjölk

Gör så här: Blanda mjölet och gurkmeja tillsätt mandelolja och så mycket mjölk att det blir en bredbar pasta. Applicera pastan på ansiktet (undvik området kring ögonen) låt masken verka i 10 - 15 minuter och tvätta bort med varmt vatten. Avsluta med ansiktsvatten och mjukgörande hudkräm.

 

Ansiktsmask 2

Ingredienser:

1 msk Yoghurt

1 msk honung

1 tsk vegetabilisk olja tex. kokos,- eller olivolja

½ tsk gurkmeja

2 droppar eterisk olja med terapeutisk effekt (tex. lavendelolja)

Gör så här: Blanda ingredienserna. Applicera på huden och låt verka i 10 - 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten och avsluta med ansiktsvatten och mjukgörande hudkräm.

*****

Lugnande ansiktsmask

1 msk honung 

1 msk naturell yoghurt

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.

Ansiktsmask för mogen hud

1 tsk honung

1 äggula

1 tsk vitt eller grönt lerpulver

Gör så här: Blanda ingredienserna till en jämn smet. Applicera blandningen på rengjord hy och låt verka i 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten.

ansiktsmask med potatis

  • Potatis - Är fiberrik och rik på protein, B-,vitamin, C-,vitamin, fosforsyra. Saften från en rå potatis är antiinflammatorisk och mjukar upp huden samtidigt som den drar ihop och bleker huden.

 

Behandling mot Grå och oren hy 

1 stor potatis

Naturell yoghurt

Gör så här: Skala och riv potatisen blanda i naturell yoghurt tills det blir en lagom smet. Applicera blandningen i ansiktet och låt det verka ca 30-40 min.skölj av med vatten.

  • Potatis har en stramande effekt ett tips är att gnida råa potatis skivor i ansiktet, det stramar upp.

-----> Är du sugen på att göra egna hårinpackningar? gå gärna in på hud.n.nu´s systersida "hårslingan" och ta en titt!!! Recept på hårinpackningar!

Tips! ifall du får solbränna applicera Aloe Vera gel på solbrända områden det hjälper till att svalka av och läka (bra att ha hemma).

 ansiktsmask med avocado

 Ansiktsmask med avokado - sesam

Ingredienser:

2 mogna avokado

1 ½ tsk pressad citronsaft

1 tsk sesamolja

Gör så här: 

Mosa eller mixa avokadot väl blanda i citronsaften och sesamolja. Rör om ordentligt låt röran stå i kylskåp och dra sig ca 10-15 min. Applicera masken på ett rengjort ansikte. Låt masken verka ca 20-30 min.

Skölj av väl med ljummet vatten och avsluta med att skölja av ansiktet i kallt vatten så att porerna drar ihop sig.

Obs! satsen blir ganska stor räcker till 2-4 behandlingar beroende på hur mycket man tar på ansiktet.

Oliv_träd

Ansiktsmask med avokado - oliv

Ingredienser:

2 mogna avokado

1 ½ tsk pressad citronsaft

1 tsk olivolja

 

Gör så här:

Mosa eller mixa avokadot väl blanda i citronsaften och olivolja. Rör om ordentligt låt röran stå i kylskåp och dra sig ca 10-15 min. Applicera masken på ett rengjort ansikte. Låt masken verka ca 20-30 min.

Skölj av väl med ljummet vatten och avsluta med att skölja av ansiktet i kallt vatten så att porerna drar ihop sig.

Obs! satsen blir ganska stor räcker till 2-4 behandlingar beroende på hur mycket man tar på ansiktet.

 

ansiktsmask med apelsin

 

Apelsin

1 tsk naturell yoghurt

1 tsk färsk pressad apelsinjuice

Gör så här: Blanda ingredienserna och applicera blandningen på ansiktet. Låt masken verka i 5 min. Skölj av med varmt vatten.

  • Apelsin är milt sammandragande och friskar upp trött hud och gör den spänstig. Den höga c-vitaminhalten gör frukten läkande. Apelsinsaft är en utmärkt ersättare för vatten i ansiktsmasker.

 

 

Lugnande och fuktgivande ansiktsmask

½ Banan

½ avokado

2 tsk naturell yoghurt

1 tsk olivolja

Gör så här: Blanda och mixa ingredienserna väl. Applicera på ansiktet och nacken låt masken verka i 20-30 min.

ansiktsmask med persika

Proteinet i ägget hjälper till att reparera och återbygga vävnaden i huden.... 

Stramande ansiktsmask

1 persika

1 äggvita

Gör så här: Vispa/mixa äggvitan fluffig blanda sedan i och mixa fruktköttet till en slät konsistens. Applicera blandningen på ansiktet undvik ögonen. Låt blandningen verka i ca 30 min. Tvätta av ansiktet med svalt/kallt vatten.

 

Gammalt husmorsrecept / Stramande ansiktsmask

1 äggskal

1 äggvita

Gör så här: Torka av äggskalet krossa det i en mortel till ett fint pulver eller använd exempelvis en kaffekvarn. Blanda pulvret med äggvitan och vispa det ordentligt. Låt blandningen stå en stund innan du appliserar och masserar in det i ansiktet låt det torka in och tvätta sedan av det med ljummet vatten. 

Stramande ansiktsmask som håller bakterier borta

1 äggvita

1 tesked citronjuice

1 tesked honung

Gör så här: Vispa ihop ingredienserna som du sedan applicerar i ansiktet, låt det torka in och tvätta sedan av det med ljummet vatten.

Citronjuice + Honung = SANT

En snabbmetod som stramar upp och återfuktar hyn inför festkvällen.

Gör så här: Stryk på ett tunt lager av färskpressad citronjuice blandat med honung över ansiktet. Låt det verka i ca tio minuter och skölj av det med ljummet vatten.

  • Tomat Tomater är sammandragande, läkande samtidigt som det stärker och renar huden. Saften från tomater är rika på A-vitamin, B-vitamin och c-vitamin.

Ansiktsmask med tomat

1 tomat

2 msk tomatpuré

havregryn

Gör så här: Tvätta tomaten, Mixa ingredienserna till en slät smet applicera på väl rengjord ansikte och låt verka i 30 minuter. Skölj sedan av med ljummet vatten.

ansiktsmask med äpple

 

Ansiktsmask med Äppel

1 tsk äppelmos

1 tsk vetegroddar

Gör så här:

Blanda ingredienserna till en pasta som du sedan fördelar över ansiktet undvik ögonen. Låt pastan verka i 15 minuter och skölj av det med varmt vatten.

 

En Smarrig Ansiktstårta :)

1 dl vispgrädde,

5 citronmelissblad,

5 hallon (gärna färska)

Gör så här:

Vispa grädden, hacka citronmelissen fint. Mosa hallonen och blanda ingredienserna. Applicera på ren hud och låt masken verka ca 20 minuter. Skölj med ljummet vatten.

  • Grädde är bra för huden den mjukar upp tillför fetter och ger en mild peeling... Bra för en känslig hud.

Avokado och banan

Avokado och banan är välgörande för torr hy och särskilt banan passar åldrande hy.

Gör en skrubb - peeling med avokado. Låt ett par matskedar havregryn dra i vatten över natten så att du får en kräm. Havre är rikt på rätt fett och antioxidanter. Grynen skrubbar bort döda hudceller, fett och smuts. Mixa sedan havregrynskrämen med en avokado och lite olivolja. Skrubba huden noga.

Ansiktsmasker med avokado för torr hy

Avokado tillsammans med lite olivolja blir en enkel ansiktsmask. Denna passar bra till den som har torr hy. Du kan variera masken med några matskedar honung och banan.

Ett ägg utan äggvita kan även tillsättas. För fet hy tillsätts lite citronsaft, vindruvor kan också mosas i.

För att undvika acne och fet hy så bör man ändra ens kost och undvika snabbmat, det är också viktigt att dricka mycket vatten. Om man vill förlita sig på rengöringsprodukter så finns det ansiktsvatten och antibakteriella produkter mot acne som är att rekommendera.

Ansiktsmasker är också effektiva mot acne och fet hy. Den bästa effekten får man om man väljer en mask som innehåller antingen citron, apelsin, grapefrukt eller papaya. Viktigt att tänka på är att hy som är fet och/eller har acne behöver också fukt. Sådan hud behöver också mer hjälp att komma i balans och mängder med näring...

 

© 2012-2024 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)