SockerVax

 

Hur man gör vax av Socker

( inte den sorten med vaxremsor)
Hårborttagning kan vara eller bli en mycket dyr historia, men det är något som alla vi damer (nåja , de flesta ) gör regelbundet . Tyvärr kan det kosta och bli mycket dyrt att regelbundet vaxa sig i en salong. 
Att dra loss oönskad hår från kroppen behöver inte vara eller bli så dyrt ! Här har du ett recept på socker vax att göra hemma själv och det bästa är att du inte behöver vaxremsor utan pillar loss vaxet med fingrarna. 

Socker vax är säkrare än vanlig vaxning eftersom blandningen fastnar bara på håret och inte huden. Applicera vaxet mot hårväxten  och dra sedan av det åt det motsatt hållet (hårets växtriktning) denna variant av vaxning anses vara mindre smärtsam. 

Andra fördelar med socker vaxning att blandningen lätt kan tvättas bort och den borde inte irritera huden eftersom alla ingredienser är naturliga. Om du har känslig hud kan du testa ett mindre område först.

 

SockerVax

Vax Ingredienser:

2 koppar socker (4.73 dl)
1/2 kopp citronsaft (1.18 dl)
1/2 dl vatten
 
Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna och koka på spisen på hög värme under omrörning. Låt blandningen börjar bubbla lite och när du ser att det händer minskar du värmen till medeltemperatur under omrörning. Fortsätta att röra i grytan tills allt sockret har smält och blandningen har fått en mörkare brun nyans . Häll över blandningen i en mikrovågsugn säker behållare och låt vaxet svalna.

Vax test: Testa vaxet med en sked det bör vara lite "svårt" att sprida och klibbigt nog att dra , eftersom denna typ av vax appliceras med fingertopparna .
 
När blandningen är kall kan du använda sockervaxet på kroppen . Om det skull härda för mycket kan du mjuka upp det i mikrovågsugnen. Om du skulle vilja använda detta med vax med remsor istället så värmer du upp den så att den är tunnare än honung till konsistensen och sedan använda du en spatel eller lite träpinne att sprida sockervaxet med och använda remsor av bomulls tyg remsor att ta bort vaxet med.

Lycka till!

10 Feb 2014

© 2012-2023 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)