Orsaken bakom migrän

Sprängande, plågande

Lider du av en plågande huvudvärk orsaken bakom migrän funnen enligt forskarna.

Forskare har funnit att orsaken till all typ av huvudvärk: oxidiv stress - det vill säga det tillstånd som sker vid ett överskott av fria radikaler. De menar att upptäckten kan leda till att framtidens botemedel mot migrän kan vara något så simpelt som ett vitamintilskott. Tidigare gissningar till orsaker till migrän har varit bland annat sömnbrist, stress och hormonförändringar vid mens, man har även trott att rödvin chocklad, starka ostar och citrusfrukter kan trigga ett migränanfall.

Upptäckte obalans

Forskarna upptäckte att ett överskott av fria radikaler, de korrosiva molekyler som produceras av våra kroppar när vi bearbetar syre är roten till huvudvärk. Överskottet av de fria radikalerna skapar en obalans i kroppen som kallas oxidativ stress.

Ett överskott av fria radikaler skapar en obalans i kroppen som kallas oxidativ stress när det inte finns tillräckligt med antioxidanter för att parera de fria radikalerna.

Upptäckten innebär

Att huvudvärk och migränanfall kan förebyggas eller lindras med hjälp av tillskott med antioxidanter som till exempel betakaroten och C-vitamin som binder och bekämpar fria radikaler, skriver Daily Mail.

 

11 Jan 2016

© 2012-2023 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)