En variant av söt äppelkaka som det är svårt att tacka nej till. Blandningen av hårda och mjuka kakbitar som leker med munnen, blir helt enkelt en succé för smaklökarna.
5 Äpplen
125 g smör
1½ dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader plocka sedan fram en pajform som du smörar in lite grann. Tvätta av äpplena, skala dem och skär dem i någorlunda lika stora bitar. Fördela äppelbitarna i formen. Gör degen genom att smälta smöret och blanda i sockret, blanda vetemjölet med bakpulvret som du sedan blandar ihop med smör/socker. Fördela degen/smeten på äppelbitarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!
Tips! tycker du om kardemumma kan du strö några nypor på äpplena och/eller pudra på lite kanel.